Saturday, October 10, 2009

Confirmare

Precum mi-am imaginat, facultatile de stat au suplimentat locurile anul asta, adica le-au cam dublat. De ce ar fi facut lucrul asta? Pentru ca stiau ca vor veni mai multi studenti, evident, nu-i asa? Ca doar nu o sa credem ca este pentru ca lasa jos stacheta (/irony off).

O prietena care face un master in baze de date m-a anuntat astazi ca anul asta au intrat 85 studenti, in anul ei erau doar 40.

De unde stiau ca vor avea mai multi studenti? Au existat cumva anul asta mai multi bacalaureati decat in anii precedenti? Nici vorba, stim foarte bine ca numarul de absolventi de liceu scade de la an la an, la fel cum si populatia scade. Studentii in plus vin de la Spiru. Aceiasi studenti despre care daca ar fi facut Spiru intr-un final, s-ar fi spus ca "toti capsunarii fac Spiru". Acum lucrurile s-au schimbat, iar capsunarii nu mai fac Spiru ci Universitatea Bucuresti, ASE, Poli etc. Pentru acesti "capsunari" facultatile de stat au suplimentat locurile.


Alexandra

2 comments:

  1. si ce nu este adevarat Alexandra?
    ca vin tot mai multi la Spiru din diverse motive sau ca exista intr adevar capsunari la Spiru ?!!!
    cum urmeaza un student cursurile, seminarile unei facultatii oricare ar fi ea cand el este la mii de km?
    dar imi pun intrebarea cum de toti capsunarii si altii ca ei isi iau toate examenele si mai sunt si licentiati???
    poate ma lamureste cineva!!!!
    apoi ii gasim printre noi "mari specialisti" , ori freca menta la serviciu ori murim de mana lor.
    sunt anul II si sunt uimita de ceea ce vad in jurul meu.

    craita s

    ReplyDelete
  2. Exista capsunari la toate facultatile, si daca ai impresia ca la stat e ceva diferit, imi pare tare rau sa te dezamagesc. Cam acelasi gen de oameni sunt peste tot, singura diferenta semnificativa este ca la spiru am avut la dispozitie materialele necesare ca sa invat.

    La ID nu exista cursuri si seminarii, asta inseamna distanta, ca facultatea e aici iar studentul e la niste sute de kilometri mai incolo. Cel putin in strainatate asa e. Noi suntem mai cu mot, in romania la facultatile de stat forma de invatamant ID e un gen de ZI, diferenta e ca .... de fapt nu e practic nicio diferenta :)

    In speranta ca ti-am putut fi de ajutor,

    Alexandra

    ReplyDelete

 

Travel