Thursday, October 29, 2009

Ce inseamna invatamant la distanta?

Vad ca multe persoane nu inteleg notiunea. Scuzabil pentru un student sau pentru o persoana care nu lucreaza in invatamant, dar absolut impardonabil pentru ministrul educatiei sau pentru oricine care lucreaza in acest domeniu.

Invatamantul la distanta nu este o notiune dificila. Inseamna ca studentul se afla la o distanta mare de scoala, suficient de mare incat sa nu poata sa faca naveta. Poate fi vorba de 100 km, sau poate fi vorba de celalalt colt al tarii. Deci prezenta la cursuri este exclusa, pentru ca pur si simplu nu are cum sa ajunga. In tarile civilizate, cam asta inseamna invatamant la distanta, iar diplomele sunt intotdeauna echivalente, precum spune legea si la noi.

Romanii vor sa faca totul dupa retete proprii, de ce sa ia model din alte tari in care lucrurile merg bine, cum sa se ia dupa "zapacitii aia"? Cum sa imitam noi ceva dintr-o tara in care oamenii sunt liberi de prejudecati? Nu trebuie asa ceva, noi tebuie sa fim comunisti ... pardon, conservatoristi. Asa ca facultatile de stat au transformat invatamantul la distanta in invatamant la zi, difera doar numele. Numai ca exista o facultate care a vrut sa faca lucrurile ca la carte, asa cum se fac ele acolo unde a fost inventat sistemul asta. Poftim, ce sa faca !? Jap! Si sa fie invatatura de minte pentru celelalte facultati, sa nu carecumva sa incerce vreuna sa faca vreun lucru modern!


Alexandra

3 comments:

  1. Da, din pacate suntem o tara mult prea inapoiata din punct de vedere mintal. Aici ma refer la majoritatea care este manipulata, cat despre ID, a fost desfiintat din cauza conflictelor dintre "mai marii" din invatamant. Interese...

    ReplyDelete
  2. Interesant subiect !
    Poate stii sa-mi spui daca cineva ar vrea sa faca seralul de acasa ( locuieste in baia mare si are numai 8 clase si 21 ani ) si daca poate sa faca seralul sau ma rog.....sa-si termine macar 12 clase online chiar daca e platita nu e problema !
    Te rog sa-mi scrii un comment daca stii ceva in legatura cu asta si eventual mai pot sa-ti dau detalii !
    salutari cu respect !

    ReplyDelete
  3. avem prea multi filozofi, prea multi avocati si prea multi economisti...care vor deveni psdistii de maine

    te astept la mine pe blog unde ilici se teme ca vor fi proteste de strada, daca va fi arestat...www.neinfectat-de-comunism.blogspot.com

    ReplyDelete

 

Travel