Friday, July 24, 2009

Pentru inceput

Am creat acest blog ca replica pentru tambalaul ce se face in presa si in televiziune, de vreo doua saptamani incoace. Toata lumea ne respinge interventiile, pentru ca un om care vorbeste civilizat si corect si care nu intra in tiparele create de mass media, nu face rating, nu se vinde. Colegii nostri nu au avut ocazia sa dea o replica la acuzele ce au fost aduse si la minciunile inimaginabile ce s-au spus. In consecinta toata lumea arata cu degetul, iar pagubitii suntem noi, cei care am invatat pe rupte ca sa ni se spuna acum ca primeam testele rezolvate in plic acasa. Noi care care ne-am straduit sa ne intretinem pe timpul facultatii si acum ni se spune ca ne-am luat diplomele fara efort. Am venit la aceasta facultate incurajati de prieteni si familie, spunandu-ni-se ca este cea mai buna facultate particulara din Romania. Amintiti-va, ca aceasta era imaginea.

Si acum sa ajungem sa fim luati peste picior de altii care au 8 clase?

Voi posta aici propriile comentarii cat si ale altor colegi. Va doresc lectura placuta.


Alexandra

16 comments:

  1. Felicitari!
    Era necesar sa cunoastem parerile colegilor nostri, cele pertinente, nu injuraturile si aberatiile.
    Nu reusim sa citim toate postarile de pe alte site-uri si asa vom putea avea o imagine de ansamblu asupra atitudinii noastre.

    ReplyDelete
  2. Sunt cadru didactic de aproximativ 27 de ani.Am terminat in 1987 o facultate la stat,iar in 2009 am terminat LLR,la USH, forma FR.Sunt o persoana serioasa si am invatat asa cum trebuie.Toate notele le-am obtinut prin munca.Am deja un post de titular in Bucuresti.Am mai facut o specializare pentru placerea mea ,dar si pentru a mai avea o specializare in plus(in cazul unei restrangeri de activitate sa Pot profesa in continuare in domeniul care mi-a placut dintotdeauna)Ma doare ca am fost stigmatizati de catre d-na Andronescu si mass-madia.Au facut din diploma si munca noastra o adevarata "LITERA STACOJIE".SA LE FIE RUSINE!!!

    ReplyDelete
  3. Uneori te intrebi daca e adevarat sau doar un vis urat , ceea ce se intampla ? Dar, privind in jurul nostru , luand act de cum conduc "ei" tara asta pe care o cred o mosie lasata de "impuscatul" lui "bai animalule" si arendata smecherilor , parca nu ne mai mira nimic, desi ar trebui sa ne revolte si nu sa ne mire . Jaful pe fata din banul public, minciuna si manipularea , interesele de joasa speta si/sau
    de grup , ignorarea celor multi si nesimtirea au devenit embelema nationala . Gloata "cea multa si proasta" e bagata in seama doar inaintea alegerilor iar cand nu au cum manipula sau influenta folosesc orice metoda pentru a-si atinge telurile . Domn' Basescu a facut o observatie a dracului de adevarata in campania din turul II la alegerile din 2004 cand ,la o emisiune fata in fata cu alt domn' - Nastase, a recunoscut ca e pacat de tara asta ca au ajuns sa se bata pentru Cotroceni doi fosti comunisti . Atunci am apreciat recunosterea acestui fapt insa azi deplang ca Tara a avut aceasta nesansa . Azi , parca suntem in anii de glorie ai KGB cand jocurile politice si interesele erau jucate prin tot felul de mijloace si metode care de care mai "nastrusnice" si prin intermediul a tot felul de "oameni de bine" . Acest "om de bine" este azi d-na Ministra iar jocul facut de ea nici nu mai incape indoiala - este al Presedintelui .Va salva EL aceasta situatie pentru cele "cateva" sute de mii de voturi si toata lumea va pupa Piata Independentei si vom avea inca 5 ani un presedinte "jucaret" .Vorba orbului "vom trai si vom vedea".

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Nu pot fi acuzata de subiectivism sau interes pentru ca am absolvit studii cu mult timp in urma si char am ajuns la varsta de pensionare.Dar subiectul Spiru Haret mi-a deschis ochii si am de gand sa urmez pentru mine o forma de studiu la una din facultati ( acreditata sau nu, autorizata sau nu ) pentru ca totusi la numarul mare de cursanti e normal ca tarifele sa fie accesibile chiar si pentru un pensionar ( ce sun 100 lei / luna taxa cand beneficiul cunostintelor este atat de mare ? )
    Sper sa gasesc lista specializarilor ferite de universitate si sa vad din interior "dezastrul" si platesc pentru asta pentru ca nu se mai poate cu toate aceste dezinformari care circula nestingherite decat de adevar.

    ReplyDelete
  6. Fiind in afara problemei discutate, as dori ca o mare parte din cei 280 vizitatori ai blogului, sa posteze un comentariu pentru a sti care este parerea celor care citesc.
    Mi se pare ca 5 comentarii sunt putin fata de numarul celor care au citit cele scrise .Este ingrijorator si se pare ca tocmai de aceea au loc abuzuri in societatea noastra- datorita lipsei unei reactii consistente.
    As ruga pe cei care mai consulta blogul, sa comenteze ( fara injurii daca nu sunt de acord cu cele scrise ) pentru a cunoaste opinia celor care sunt informati cu cele scrise .Nu voi semna cu numele real, dar nu ma ascund dupa anonimat dar consider ca numele meu nu are importanta .Sunt un simplu cetatean care doreste indreptarea situatiei in care ne aflam si am dorit sa ma informez

    ReplyDelete
  7. Parca "nu am vorbele la mine" dar doresc sa-mi exprim cumva revolta ca sunt pedepsiti exact cei care nu au nici o vina ca lucrurile au ajuns aici... Trebuie gasite solutii ca toti cei care au absolvit sa aiba diplome recunoscute de toata lumea,iar daca ceva este gresit, sa se schimbe unde este cazul (ma gandesc la un examen de licenta in sistemul examenelor nationale-cu subiecte unice la toate facultatile cu acelasi profil). Presupun ca asta ar conduce la o evaluare cu aceeasi unitate de masura pentru toti absolventii indiferent de forma de invatamant absolvita.AR FI CU TOTII EGALI. Sigur, pentru seriile urmatoare! Semnat:bunica

    ReplyDelete
  8. Nu stiu de ce nu vor sa recunoasca diplomele celor care au absolvit Spiru (oare o fi cumva din cauza "crizei economice" care s-a facut simtita si in "livada" unor/unora care se tem ca pana la "toamna ....." se usuca si nu mai au ce poame sa culeaga?).Pentru ca nu se face studiu?? Oare la stat se face? Nu trebuie generalizata situatia , ca cei cu diplome de la Spiru nu sunt scoliti. De ce ? Aici chiar se face scoala, adica daca nu inveti nu treci examenele-aici la Spiru nu e loc de "spaga" sau ...... "altele" cum se practica pe la unele facultati de la stat.
    Ce pot sa spun , la serviciu am colegi cu studii la zi , si.... sunt la nivelul unui elev de clasa a VIII-a !!! Da, este adevarat.Nu se cunoaste ca ar avea studii superioare . Sunt subalternii mei (cel care studiaza la USH-la ID , deoarece am un loc de munca si platesc "darile" catre stat ca sa studieze altii la facultatile de la stat!!!).
    Daca tot s-a vehiculat ideea ca cei cu diplome de licenta de la formele de studiu FR si ID sa sustina licenta la o facultate de stat sau acreditata!!!!, mi s-ar parea normal ca si adeptii acestei idei "...." , sa mai sustina o data examenele pt ca in "brambureala" asta creata de cativa ani (10-12!!!!), planul de invatamant, materiile, cunostintele, toate au evoluat , si ca atare, cunostintele dansilor sunt depasite (sunt curios daca d-na ministru ar urma cursurile facultatii Spiru Haret, la ID sau FR (adica neacreditate , dupa cum spune)..... oare reuseste macar sa treaca anul I ?!!).Nu va faceti griji ca se va rezolva, USH este o facultate renumita si serioasa.
    Un student de la Geografie ...... optimist.Bafta tuturor!

    ReplyDelete
  9. Sunt prea multe de spus,prea multe de adaugat si chiar prea multe de aflat.Si cand te gandesti cati ar dorii sa poata sa se exprime liber, direct si cu injuriile de rigoare.Da, suntem noi cei multi care nu au nici o vina ca parintii nostrii nu au bani sa ne tina intr-o facultate si ce n-am da sa fim ca multi altii copii de MINISTRII sa stam pe divan si doar sa mergem la cursuri.Nu dragii mei noi muncim,mergem la examene,avem copii acasa, un sot,o mama ori o bunica bolnava care din pacate nu are cu ce sa-si cumpere medicamentele.Vreau sa vorbesc PE ROMANESTE sa inteleaga si cel care e de la tara dar vrea sa ajunga si el sa-si termine studiile....dragii mei,astia suntem o generatie care vrem mai mult,vrem sa avem cu ce sa traim,doamna ministru oare stie cat efort depunem noi cei de la FR si ID ?????? Forma de invatamant la care esti inscris, asta conteaza? Peste tot unde mergi vei gasi persoane care au terminat si alte forme de invatamant ,la alte facultati ,si ei sunt oameni de rand,vanzatori,zidari,pietari CUM A DESCOPERIT doamna ministru.Vrem sa terinam niste studii doar doar vom castiga un pic mai mult.Suntem intr-o tara unde se gaseste greu de munca si atunci trebuie sa ai studii.Nu mai iesti intrebat ce sti sa faci,ci ce studii ai.Oameni buni.am intalnit o infirmiera s-a saturat sa dea cu mopul si care facea colegiul medical CE E RAU IN ASTA ????
    VREAU SA COMENTATI PE ACEASTA TEMA.NU CUMVA NOI ASTIA MICI SI SARACI NU AVEM VOIE SA TRAIM ??? SI TE INTREB PE TINE CITITORULE,DACA AI BANI DE CE NU ESTI LA ZI ???? CATI ANI AI,44 ????? NORMAL CA ESTI LA FR CA DOAR NU ITI PERMITI SA FI LA ZI SI SA STAI IN BANCA CU X CARE ARE 20 DE ANI SI E FATA LU`Y CARE A LUAT SPAGA TOTA VIATA. E NORMAL??????

    ReplyDelete
  10. In ce zile am ajuns..in anul 2009, mileniul 3..sa nu avem voie sa avem studii superioare, sa nu avem voie sa ne specializam, sa fim aratati cu degetul pentru ca am terminat la cea mai buna si cea mai cunoscuta Universitate. Cum se poate asa ceva?Ne mai miram de ce suntem cu 150 de ani in urma fata de alte tari. "Multumim" Dna Andronescu, sunteti cea mai tare, Presedintele tarii nu doriti sa fiti? Dar care tara?

    ReplyDelete
  11. Ma bucur ca ati creat acest blog unde atat fostii ,actualii ,viitorii studenti "Spiru Haret",cat si alti cititori ,pot sa-si spuna parerea .Am citit toate comentariile facute aici si m-am bucurat nespus, ca multe sunt pertinente si in asentimentul meu ,parca ghicindu-mi gandurile !De asemenea ma bucur ca sunt roman si am concetateni asa de priceputi,destepti ,demni ,curajosi,inteligenti nu asa cum ne-a caracterizat presedintele tarii:" scoala care produce tampiti"!!Cunosc foarte multi elevi plecati in strainatate cu parintii lor in diverse tari si in scurt timp dupa ce si-au insusit limba i-au depasit pe bastinasi !Ce sa mai vorbim de "olimpicii"nostri care in fiecare an cuceresc zeci de medalii ,ori multi absolventi de inv. superior curtati de firme cu renume in strainatate!Dar cel mai mult m-a bucurat acum ,duminica seara cand la un post de televiziune a fost invitata d-na Andronescu sa premieze olimpicii nostri. Aceasta le-a inmanat o diploma si " uriasa" suma de 10 milioane de lei vechi cu scuza ca e criza si ca le va da mai tarziu cate o suta de milioane de fiecare !M-a impresionat replica elevei medaliata cu aur la matematica :"Asa este apreciata stiinta ,cultura ,arta ,sportul de guvernanti ,dar se arunca sute de mii de euro pe scene ,perdele,plimbari, petreceri etc."Astazi am vazut pe TVRM ca acum in "criza "d-na Andronescu a luat din bugetul ministerului 10 milioane de euro ca sa-si faca "Aula "la Politehnica -Bucuresti,fac."dansei"!?De asemenea am mai aflat azi ca anul trecut d-na, pe atunci rector, critica ARACIS-ul ca e incompetent, neserios etc., iar acum in decurs de un an si-a schimbat brusc parerea fata de acelasi organism ,despre care se spunea in materialul TVRM ,ca n-a avut acreditare de functionare decat acum inainte de scandalul cu Spiru Haret deci prin mai 2009!Eu mi-am scris nemultumirea in repetate randuri si pe blogurile altor posturi de televiziune unde sa le citeasca si alte categorii de cetateni inafara de haretisti, caci am vazut multi care necunoscand adevarul vorbesc urat de noi ,cum a fost si d-nul Tatulici care a starnit scandalul la "Realitatea tv"bineinteles cu interes de audienta ceea ce a si reusit!Oricum scadalul creat in jurul "Spirului"i s-au adus mari prejudicii atat de imagine cat si materiale sau mai ales financiare !

    ReplyDelete
  12. 1) Conform diplomei obtinute, ca urmare a promovarii examenului de licenta (pe care l-am sustinut la trei probe: doua probe scrise si o proba orala - prezentarea lucrarii de diploma), sunt licentiata in filologie, specializarea engleza-romana, din 2005. Am facut 5 ani de studii, la F.R., am dat examene scrise, orale si practice. Nimic grila. Dar asta nu ma determina sa ii judec pe cei care au dat si dau astfel de examene. Trebuia sa mentionez ca am terminat la SPH? Pana la acest scandal, in care a fost implicata USH, nu a contat ca am terminat la Spiru sau in alta parte. Acum conteaza... pentru unii... Doar stim ca "haina il face pe om"!
    2) Am un master de la o facultate de stat. Asta nu conteaza...dupa unii...Dar eu am muncit mult pentru diploma. De fapt, nu doar pentru diploma. Mi-a placut.
    3) Sunt studenta la o facultate de stat, in ultimul an sau asa cred eu. De ce? Pentru ca sunt la ID si, daca se vor aplica modificari incepand cu anul universitar care urmeaza, cf. renumitului si a toate salvatorului "Cod al educatiei", este posibil sa mai fac un an in plus. In fine,
    4) sunt studenta a unei scoli din Anglia si, timp de 1 an sau poate mai mult, daca ma hotarasc sa continui si cu o alta specializare, invat si prezint lucrari, fac practica si dau examene in lb. engleza. Pana acum, am obtinut rezultate bune, de care sunt f. multumita.
    5) lucrez si sunt bine platita, respectata si apreciata pentru ceea ce fac.
    Cine ma cunoaste si stie cat am muncit si invatat, nu ma catalogheaza dupa titlul universitatii de pe diploma de licenta. Ei bine, mai sunt si altii... pe care nu o sa ii iau in seama. "Cainii latra, caravana trece".
    Concluzii: nu conteaza daca ai facut o facultate la stat sau la particular. Important este sa alegi o specializare de interes pt. campul muncii si sa te asiguri ca esti f. bine pregatit a.i. sa faci fata oricaror teste de cunostinte, la angajare, pe profilul tau. Trebuie sa muncesti mult si bine. Trebuie sa inveti si sa te perfectionezi continuu.
    Dragi colegi de la Spiru, sunt alaturi de aceasta universitate, de voi toti, pentru ca si eu am studiat aici. Indiferent ce vor spune oamenii contra noastra, este important sa fim uniti, sa le aratam cine suntem si ca meritam sa fim respectati pentru cunostintele noastre, pentru ceea ce am facut si vom face bun de acum inainte, practicandu-ne meseria pentru care ne-am pregatit si pt. care meritam cu prisosinta diploma de studii.

    ReplyDelete
  13. Stimate domn, ma bucur v-ati spus parerea dar as fi dorit sa nu fie anonoma sau sa stiu ce sunteti-student fost, student actual, absolvent sau alta categorie.Pe mine ma intereseaza cum se va sfarsi acest scandal pentru ca se pare ca invatamantul are mereu ghinion de a fi condus de persoane care nu fac decat sa vrea sa schimbe ceva cu orice pret si nu are importanta dece sau care va fi efectul, important este sa schimbe ca sa justifice exestenta lor acolo .
    Trebuie sa protestam vehement ca acest lucru sa se mai intample, pentru ca de modul in care functioneaza invatamantul depinde educatia generatiilor viitoare si prestanta noastra ca cetateni.
    Nu pare deloc ca am vrea sa aflam ce se intampla in alte tari avansate, cum au rezolvat ei aceste probleme, si chiar as invita acele persoane care cunosc acest lucru, sa le posteze pe acest blog sa le putem cunoaste si noi.
    Va doresc la toti mult succes si sa se rezolve favorabil aceasta situatie
    Gabriela

    ReplyDelete
  14. Bravo! Ce altceva mai e de sps?
    Gabriela

    ReplyDelete
  15. Eu si sotia mea am absolvit anul acesta cursurile Facultatii De Drept a USH forma de invatamant ID. Sotia mea lucreaza in domeniu si chiar a avut nevoie de acesta facultate pentru a putea sa-si pastreze postul. Inainte de USH a facut un an si jumatate la Universitatea De Stat,FR si nu a mai putut continua, datorita conditiilor improprii de studiu, a taxelor exorbitante, a manualelor pe care era obligata sa le cumpere la preturi la fel de exorbitante, pentru ca altfel nu era primita la examene, etc. A reusit sa ma convinga si pe mine sa devin "Haretist", iar acum ii multumesc pentru ca sunt mandru ca am fost studentul acestei Universitati si chiar am curajul sa ma compar cu oricare absolvent de Drept de la oricare universitate din Romania.
    Chiar daca nu am avut pana acum studii superioare, am avut mai multe locuri de munca unde am ocupat si ocup functii de conducere si unde am avut si am in subordine ingineri electronisti care sunt absolut paraleli cu electronica, ingineri mecanici care nu stiu sa faca diferenta dintre o piulita metric 6 si una metric 10, economisti si finantisti fara cele mai elementare cunostinte despre acestea si stiti care este marea mea satisfactie? Toti sunt absolventi la Stat sau la alte universitati pe care d-na Ministru Andronescu le considera legale si care produc "genii". Halal genii!

    ReplyDelete
  16. as vrea sa mi se trimita pe mail o adeverinta de licentqa sa stiu si eu cum arata, deoarece eu am una de la siru haret unde la antet scrie "facultatea de psihologie", iar in stampila nu e inclus MEC,asa ca e INUTILA !!! eu ce fac acuma? my mail is padrecito2006@yahoo.com

    ReplyDelete

 

Travel