Wednesday, July 29, 2009

Vanatoarea de vrajitoare!

"Am revăzut în acest sfârşit de săptămână intervenţiile doamnei ministru pe diferite posturi de televiziune şi în presa scrisă. Mi s-a părut foarte curios faptul că nu vorbeşte nicăieri despre programele de studiu, despre cursuri, despre calificarea profesorilor ( din 700 pomeneşte mereu doar de 90), despre baza materială şi dotările Universităţii Spiru Haret.
M-am întrebat: de ce?Pentru că în această privinţă nu ştiu dacă are ceva de reproşat. Pentru că în ciuda afirmaţiilor pe care la face, de fapt nu urmăreşte o soluţie rezonabilă pentru studenţi ci pedepsirea lor. În permanenţă , indiferent că au urmat un program acreditat sau nu, studenţii sunt băgaţi în aceeaşi oală pentru ca numărul celor stigmatizaţi să fie cât mai mare. Apoi ni s-a spus că totuşi unele programe sunt acreditate şi a început să repete acest lucru.Cam târziu, după ce toţi am fost împroşcaţi cu noroi.
Ce face Corpul de control al Ministerului? Care aste tematica lui de control? Scotocirea prin cataloage pentru a separa studenţii „vinovaţi” de cei „nevinovaţi”.
Iată, deja ne împarte în două tabere şi ne porneşte pe unii împotriva altora. Deci, este în plină desfăşurare VÂNĂTOAREA DE VRĂJITOARE. Nu contează faptul că i se spune mereu că am dat aceleaşi examene, am avut aceeaşi programă de studiu. De ce este mai valabil examenul celui din Bucureşti decât al celui dintr-un centru teritorial, dacă a fost ACELAŞI? ARACIS-ul trebuia să acrediteze PC-ul?, scaunul pe care stăteam, încăperea, conexiunea la internet?
Am ajuns la concluzia că doamna ministru CUNOAŞTE toate aceste aspecte dar NU DOREŞTE să ţină cont de ele. Încă nu şi-a atins scopul. Încă nu ne-a pedepsit pentru că am ales UNIVERSITATEA SPIRU HARET în detrimentul unei universităţi de stat din localitate sau din apropierea localităţii unde locuim. A spus-o foarte clar şi răspicat în răspunsul dat unui student. Nu ne-a pedepsit pentru că am avut îndrăzneala să dorim să ne continuăm studiile şi noi cei care mai şi muncim şi nu am rămas la studii medii.( Dacă eu doresc să fiu măturător de stradă cu studii de licenţă este treaba mea, atâta timp cât o fac pe banii mei şi nu pe banii statului! )
În mulţimea de „vrăjitoare” pe care le veţi „arde pe rug” dacă măcar o singură persoană a învăţat, una singură, înseamnă că aţi comis un act de nedreptate şi aţi făcut din ea un martir. Apropiaţii noştri ştiu că am învăţat şi ştiu cine spune adevărul şi cine nu. Chiar dacă doamna ministru are posibilitatea de a striga neadevăruri pe toate posturile de televiziune. Pentru dânsa suntem o masă de studenţi pentru cei de lângă noi suntem persoane cunoscute . Cu cât intervenţiile şi loviturile pe care le primim sunt mai multe, cu atât îşi dau şi ei seama că totul este „regizat”. Nu ne îmbătăm cu apă rece că doamna ministru va găsi o soluţie pentru noi. Eu una mă îndoiesc profund de bunăvoinţa şi corectitudinea domniei sale.(Să nu iutăm că a acuzat de lipsă de competenţă o absolventă, în direct , pe un post de televiziune, fără a cunoaşte acea persoană şi capacităţile ei. Doar pentru că avea diplomă de Spiru Haret. Eu o dădeam în judecată)
Cei care s-au alăturat doamnei ministru pentru a ne lovi îşi apără interesul. Şi ei predau la universităţi de stat sau particulare rivale, al căror număr de studenţi este în scădere şi-şi apără posturile.
Pentru că ştiu că mi se face o nedreptete ( nu mi se poate spune că mint când eu ŞTIU că spun adevărul)aştept cu nerăbdare să văd ce „acreditări” are Spiru Haret pentru a mai urma o facultate, chiar de ar trebui să fac în fiecare lună un drum de 600 de km. până la Bucureşti! Universitatea Spiru Haret are profesori de valoare, profesori respectaţi şi recunoscuţi pe plan internaţional, fie că vă place sau nu"

2 comments:

  1. Ai perfecta dreptate. Suntem studenti, unii absolventi, ai unei Universitati recunoscute in zona Academica Europeana si trebuie sa fim mandri de acest fapt. Mai mult trebuie sa fim uniti si sa sprijinim Universitatea Spiru Haret pentru ca este Universitatea NOASTRA si toti suntem HARETISTI. Eu sunt mandru de acest FAPT. Leonardo G.

    ReplyDelete
  2. buna ziua
    nu stiu de ce doamna ministra
    este asa de pornita inpotriva noastra nu stiu de ce vrea sa ne ia acceasta sansa de a face ceva ptr viitorul nostrui sau all coopilor nostri ,Doamna ministra nu mai fitio asa de rea si de pornita mai bine ati sta si ati medita aceasta problema si ne/ati ajuta
    avem mare nevoie de sprijinul dumneavoastra multumesc

    ReplyDelete

 

Travel