Wednesday, August 26, 2009

Cat mai dureaza batjocorirea Cetatenilor Romani, Studenti si Absolventi ai Universitatii Spiru Haret?!

"Doamnelor si Domnilor,

Ma numesc Sorin-Razvan Popa, 44, Cetatean Roman, domiciliat in Bucuresti.

Sunt Student Anul II la Forma de Invatamant ID, Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene a Universitatii "Spiru Haret".

Doresc sa stiu, in calitatea mea de Cetatean Roman si Cetatean al unei Tari membra a Uniunii Europene, cat mai tine batjocura la care suntem supusi noi, Studentii si Absolventii Universitatii "Spiru Haret" de catre:
- Presedintele Romaniei, Garantul Constitutiei, care a declarat ca "sunt prea multi filozofi si prea putini tinichigii" si care a tacut de cand a inceput batjocorirea in grup si in colectiv a unei colectivitati reprezentative din Poporul Roman, contra Prevederilor Constitutiei, care stipuleaza neretroactivitatea Legilor, dreptul la propria imagine de sine, nesupunerea fiintelor unmane la torturi psihice, nediscriminarea pe baza de orice a unor fiinte umane, interzicerea instigarii la ura si la condamnarea in bloc a unei colectivitati, etc.
- Ministrul Invatamantului, Doamna Ecaterina Andronescu, care, printre multe altele, a suplimentat numarul de locuri la Admiterea in Invatamantul Universitar de Stat, pana la 170.000, adica un loc la Facultate pentru fiecare Absolvent de Bacalaureat din 2009?! Nu discrimineaza si pericliteaza Invatamantul Universitar Privat, prin aceasta masura?! Daca TOTI Absolventii de Bacalaureat din 2009 a un loc in Invatamantul de Stat, cine mai ramane pentru a fi "tinichigiu, ospatar", etc.?! Numai noi, cei trecuti de o anumita varsta, numai noi, cei de la USH?!
- Primul-Ministru al Guvernului Romaniei, totodata si Presedintele PD-L, Partid de Guvernare, care sustine, cel putin prin tacere prelungita, atat abominatiile Ministrului Invatamantului, Doamna Ecaterina Andronescu, cat si linsajul mediatic la care suntem supusi de doua luni de zile.
- Domnul Mircea Geoana, Presedintele Senatului Romaniei si Presedintele PSD, Partid de Guvernare, care sustine, cel putin prin tacere prelungita, atat abominatiile Ministrului Invatamantului, Doamna Ecaterina Andronescu, care insista ca are "intreg sprijinul" Dumnealui, cat si linsajul mediatic la care suntem supusi de doua luni de zile.
- ARACIS - organizatie monopolista, care, vreme de 4 ani, din 2005 pana in Iunie 2009 a fost ilegala, neavand Acreditarea Europeana care o abiliteaza sa efectueze Evaluari/Acreditari Legale din punct de vedere Juridic.
- Mass-Media aservita, care preia si amplifica DOAR punctul de vedere al Ministrului Invatamantului, fara ca cealalata parte sa aiba vreo sansa de a-si sustine nevinovatia.

S-a declarat pana acum, ca "peste 100.000 de Diplome USH sunt false", ca "am stat ca boii sub frunze", ca "suntem toti tampiti", fara vreo deosebire, am fost toti batjocoriti, multora dintre noi li s-au aplicat pedepse colective, cum ar fi scoaterea din Examenul de Titularizare in Invatamant, suntem multi discriminati la vreo angajare, suntem discriminati prin includerea noastra in Liste de Concediere, prin simpla apartenenta la niversitatea "Spiru Haret", contrar oricaror Legi ale Lumii Civilizate si Uniunii Europene, din care Romania (inca) face parte.

S-a declarat ca "Centrele ID ale USH sunt ilegale, ca USH nu are dreptul sa organizeze Centre ID in strainatate". In aceasta situatie, ne luam permisiunea de a intreba pe baza caror Legi se fac aceste afirmatii? Pe baza caror Legi Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca are dreptul sa inaugureze Centrul ID din Viterbo, Italia, in 6 Septembrie 2009?

Daca UBB are Dreptul sa-i tina pe studenti in Aula din Viterbo, pentru a urmari pe un ecran Profesorul predand la Bucuresti, in baza caror Legi o face? In baza acelorasi Legi prin care USH este obligata sa trimita fizic Profesorii in Centre, de multe ori in fiecare luna?!

Cum pot sa fiu evaluat corect si demn de catre o Autoritate care s-a antepronuntat deja, considerandu-ma "tampit si bou sub frunze", asa cum a facut-o ARACIS, prin Reprezentantii Sai Legali?!

Daca noi facem un angajament pe multi ani, pe ce baza legala Ministerul Educatiei schimba "Regulile Jocului" o data - de doua ori pe an?!

Cat de calitativa este Evaluarea facuta de ARACIS, daca a dat Universitatii din Oradea "Grad de Incredere Ridicat", DUPA scandalul Diplomelor False de acolo?!

De ce in componenta ARACIS nu exista Cadre Didactice USH, dar exista de la ceilalti concurenti, de Stat si Privati?!

Este Consilier al Ministrului Educatiei o persoana sus-pusa de la Universitatea-Crestina "Dimitrie Cantemir" (UCDC), al carei sot este Seful Comisiei pentru Invatamant a Parlamentului Romaniei?!

Are Domnul Marian Vanghelie, Presedinte PSD Bucuresti, Diploma de Licenta de la UCDC?!

Este Doamna Elena Udrea Conferentiar la UCDC?

A declarat Conducerea UCDC ca au adus-o "pentru a atrage mai multi Studenti"?!

S-a mai spus/facut ceva cu privire la cele 15.000 de Diplome False/Cumparate de la Univ. de Stat, de la Alexandria?!

S-a mai spus/facut ceva cu cele "cateva sute" de Diplome de Bacalaureat falsificate de la Alexandria?!

Este Domnul Liviu Dragnea, Vicepresedinte PSD, absolvent al acelei Institutii din Alexandria?!

In baza caror Legi, Ministrul Educatiei da dispozitii ISJ-urilor de a se face "Liste" cu toti Absolventii USH, incepand din Toamna 2004?!

Pe baza caror Legi se desfiinteaza Invatamantul ID "doar la USH"?!

Cat timp se mai aplica standarde duble, solutii diferite la situatii egale?!

De ce suntem discriminati tot timpul doar noi, Studentii si Absolventii Universitatii "Spiru Haret", in baza caror Legi?!

De ce Absolventilor USH li se refuza primirea in multe locuri si circumstante a Adeverintelor de Licenta, pe baza nepotrivirii dintre "Antetul MECI" si "Stampila MECT"?!

De ce Absolventilor USH li se refuza dreptul de a continua Master-ul la alte Institutii de Invatamant Superior, "dupa ureche muzical-juridica", in lipsa oricarui Act Normativ, care sa ne acuze sau sa ne disculpe de acuzele aruncate in noi continuu, de doua luni incoace?!

Cine este vinovat din MECI si ce sanctiuni a primit pentru "intarzierea in sertar" a cererii de eliberare a noii stampile MECI, de catre USH?!

Cati bani a cheltuit, din Bani Publici, Ministrul Educatiei, pentru schimbarea de nume? De ce este nevoie de schimbarea de nume, implicit de cheltuirea Banilor Publici pentru aceasta?!

De ce nu a transmis MECI o Directiva Publica, prin care sa ateste validitatea "stampilelor MECT", pana la "inlocuirea lor cu stample MECI"?!

De ce Garantul Constitutiei tace chitic la acuzele generalizatoare aruncate fara discernamant asupra unui intreg grup de oameni, Cetateni Romani, a caror stare materiala, conditie sociala, varsta, religie, pregatire profesionala, chiar si Coeficient de Inteligenta sunt atat de diferite?!

Cum se face ca ARACIS a functionat ilegal intre 2005 si Iunie 2009 si DOAR Universitatile de Stat si Particulare sunt vinovate de depasirea termenului de depunere a dosarelor de Acreditare/Evaluare?!

De ce se ascunde faptul ca vreme de 4 ani, Romania nu a avut un organism autorizat legal in a face Evaluari/Acreditari?!

Cum putea o Institutie de Invatamant Superior, acreditata in 2001-2002 sa se conformeze termenului de 5 ani, atat timp cat, depunand Dosarele de Evaluare in 2005-2006, nu exista nici un organism care sa-i faca Evaluarea in termenul legal?!

De ce nu se lungeste termenul de Evaluare de 5 ani cu cei 4 ani cat timp ARACIS a functionat ilegal?!

Daca ARACIS a functionat legal in aceasta perioada, de ce Acreditarea Facultatii de Finante-Banci Bucuresti USH , acordata in Februarie 2009, nu se regaseste in HG749/2009?!

Daca ARACIS a functionat ilegal pana in Iunie 2009, cum si-a permis Ministerul Educatiei sa nu sanctioneze ARACIS pentru ca nu a putut obtine Acreditarea Europeana vreme de 4 ani?!

Daca USH "a impiedicat accesul Evaluatorilor", pe ce baza a Acreditat ARACIS Facultatea de Finante-Banci in Februarie 2009?!

Daca USH a cerut, conform Legilor in Vigoare, Evaluarea Externa a Calitatii de la o Institutie Europeana, cu ce drept si pe ce baza legala, Ministerul Educatiei Si ARACIS au cerut amanarea/suspendarea Evaluarii Externe a USH?!

Ni se tot repeta ca, in data de 19 August 2009, Guvernul a APROBAT Hotararea de Guvern care completeaza HG749/2009 cu Facultatile si Specializarile Universitatii "Spiru Haret" care au dreptul sa organizeze Admiterea in 2009.

Cand apare acest HG in Monitorul Oficial?!

De ce nu exista un termen-limita clar pentru publicarea in Monitorul Oficial a unui asemenea act, cu pedepse clare pentru cei ce incalca aceste termene?!

De ce ni se blocheaza in mod artificial sansele de a ne continua Viata si Educatia, prin interpretarea abuziva a Legilor, generata de haosul, delasarea si atacurile generalizant-discriminante lansate continuu de catre Ministerul Educatie, sprijinite prin tacerea factorilor responsabili ai Statului si prin atacurile furibunde ale Mass-Mediei aservite politico-financiar?!

De ce actele care ne privesc direct, sunt amanate la publicare in Monitorul Oficial?!

Are legatura acest lucru cu inscrierea la Invatamantul de Stat a celor 46.000 de Absolventi Clasa a XII-a, care sustin Sesiunea a doua a Examenului de Bacalaureat?!

Va rog, Doamnelor si Domnilor Reprezentanti ai Poporului Roman, sa luati nota de acest protest si sa intreprindeti de indata cele necesare pentru "intrarea in legalitate" si a Factorilor de Raspundere ai Statului, sa incetati atacurile si discriminarea la care suntem supusi de doua luni, fara posibilitatea sa ne putem apara, fara nici o prezumtie de nevinovatie, sa intreprindeti cele necesare astfel incat TOTI Cetatenii Romaniei, sa fie tratati omeneste si demn, conform cutumelor Lumii Civilizate, conform Legilor si Constitutiei Romaniei, conform Regulilor Uniunii Europene, din care si Romania face parte.

Mentinerea haosului, a masurilor declarate prin Mass-Media, fara acoperire in publicarea lor rapida in Monitorul Oficial, nu fac decat sa intretina si sa mareasca starea de confuzie si neincrederea in Organele Abilitate ale Statului, sentimente din ce in ce mai prezente in mintea si sufletul multor Cetateni Romani.

In asteptarea unui raspuns de la Dvs., imi cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie si va doresc o zi buna.

Cu sinceritate al Dumneavoastra,

Sorin-Razvan Popa
sorin-razva.popa@computer.org
srpopa@acm.org"

2 comments:

  1. cel mai simplu e sa nu votati psd si sa dati in judecata psd pt anularea diplomelor d-voastra...

    te astept la mine pe blog unde discutam despre povestea lui nea Uilliam Englezu'

    ReplyDelete
  2. Cred ca esti pe deplin constient ca nimeni din cei care ar trebui nu se va obosi sa raspunda nu numai acestor intrebari, ci tuturor intrebarilor de acest fel. Asta pentru ca in atotcuprinzatoarea lor nemernicie si obraznicie entitatile asa-zis politice care conduc Romania sufera de imbecilitate cronica. Chiar in cazul in care ar reusi sa emane si un singur raspuns acesta nu ar satisface niciun copil de varsta prescolara. Niciodata, intr-o tara ca a noastra in care se practica la nivel de stat "dezordinea organizata" in toate domeniile de activitate, nu sunt sanse ca cei carora le adresezi astfel de intrabari sa fie trasi la raspundere sau pedepsiti pentru ceea ce fac. Singura pedeapsa, care nu ma incalzeste cu nimic, este inchiderea tuturor acestora intr-un ospiciu sau la o casa de nebuni periculosi. Numai asa ar putea scapa aceasta natie de marea majoritate a problemelor care apasa asupra ei. Traim in mijlocul unei epidemii, la nivel national, nu de gripa porcina, ci de prostie, hotie, coruptie, mitocanie, marlanie, sarlatanie, crima si multe altele asemenea. Din pacate nimeni, din cei care ar trebui, nu vrea sa recunoasca aceasta stare de fapt si cu atat mai mult sa faca ceva pozitiv pentru ca aceasta sa dispara. Nimeni nu actioneaza in acest sens pentru ca aceasta ar insemna sinuciderea unei intregi "clase" (in care este inclusa si cea „politica”) aparute si dezvoltate in ultimii douazeci de ani sub ochii si obladuirea noastra. Nu putem avea pretentii intr-un stat ca al nostru nici la respectarea legilor si nici la respectarea Constitutiei din moment ce exista nenumarate entitati (asa-zise omenesti), cu precadere din clasa politica, insa nu numai, care sunt mai presus de lege, fapt care le permite sa calce totul in picioare.

    ReplyDelete

 

Travel