Monday, August 31, 2009

Ne-am scarbit de minciuni!

"Este extem de grav ceea ce se intampla in tara aceasta si nu este vorba aici numai de cazul Universitatii Spiru Haret ! Cea mai mare marsavie posibila este aceea ca isi ascund propria incompetenta, si afacerile necurate, prin aruncarea unei presupuse nepriceperi pe umerii cetateanului de rand. Acesti oameni, ciocoi noi ai capitalismului turbat romanesc nu mai fac parte din cetate. Ei si-au format clanuri, au inconjurat cu garduri de fier forjat proprietatile de zeci si sute de milioane de euro prin care sfideaza bunul simt al omului cinstit si muncitor care traieste din sudoarea muncii lui fizice si intelectuale, adevaratul roman, talpa acestei tari!

Ne-am scarbit de minciunile lor si de oportunismul pe care il afiseaza in mod ostentativ. Ordinea in politica ar fi aceasta - aceea de Tucalar sef Manager, ajutor de Tucalar sef, Bagator de seama de tucalar si asa mai departe pana la ultimul primar tucalar dintr-o comuna amarata care si-a tras o vila din ajutoarele pentru inundatii.

Ce le-a pasat politrucilor de sutele de mii de romani inghesuiti in microbuze, care s-au dus acolo unde se termina orizontul pentru a castiga o paine pentru ei si copiii lor si pentru a avea strictul necesar pentru o viata decenta? Sute de mii de familii distruse, de oameni divortati si copii care se sinucid de dorul parintilor! Cati oameni - cu inima sfasiata de durere, oameni care trebuie sa isi puna mana la gura sa nu ii auda vecinii cum plang pentru ca au fost dati afara din serviciu sau de dorul celor dragi - mai trebuie sa produca aceste guvernari incompetente? Atat stiu, doar sa dea lumea afara! Ce au facut guvernele postdecembriste pentru acesti oameni? Nimic! Doar au stiut sa ii ia peste picior, ca sunt capsunari, tampiti, amorfi, dar au stiut sa ii mulga si sa se bucure de banii pe care acestia i-au adus in tara.

Incremenirea aceasta intr-o neputinta iluzorie face extrem de mult rau acelora care nu constientizeaza puterea pe care o detin in fiecare dintre ei. Este o falsa impresie aceea ca ne-am lupta ca si un Don Quihote cu morile de vant. In democratia aceasta cu specific romanesc regulile sunt mai dure, dar daca esti un tip tenace, studiezi bine punctele slabe ale dusmanului comun si iti cunosti drepturile, sansa este de partea ta.

Revenind la problema noastra, relatia dintre domnul Geoana si d-na Andronescu imi aminteste de acea reclama la laxative postata pe micile ecrane de televizor. Geoana o priveste languros pe d-na profesoara de chimie si ii spune vorbind pe nas:

- „Ce-ai mai facut azi, iubito?"

- „Mai nimic iubitule! M-am scremut atat de mult, dar tot ceea ce am reusit sa scot prin dos a fost doar sira spinarii de la Codul Educatiei pe care l-am inghitit aseara si ceva gaze de sonda!"

- „Vai scumpa mea, de aceea arati ca si o cucuvea stafidita? Cred ca ai uitat sa iti mai iei sulfamida si anabolizantul pe care ti l-au prescris medicii in vechiul mandat de Ministru.Tot constipata ai ramas. Iti voi da eu 20.000 de euro sa navighezi in Cosmos. Cred ca starea de imponderabilitate iti va prinde foarte bine la digestie".

- "Fa ce vrei cu mine dragule si prinde-ma in pioneze pe firmamentul patriei mele, Republica Socialista Romania. Sa stralucesc in noapte ca si prietena mea de fapte mari, Elena din Troia de la Targoviste a carui tucal l-am dus cu onoare si cu mana la nas, facand astfel cu cinste dovada aptitudinilor mele digitale in chimia proctologica asimetrica (adica imprastiata) a descompusilor organici!"

,,Noul Cod al Educatiei pune accent pe educatia timpurie de la zero la trei ani si pana la finalizarea liceului", a spus Ministrul Ecaterina Andronescu, citata de Mediafax.

Stimati guvernanti,

nu vedeti ca d-na Ministru si-a pierdut busola? D-na Ministru propune un invatamant prenatal intrauterin pentru fetii intre 0 si 9 luni (care vrea sa iasa mai repede trebuie sa faca o cerere pentru incubator)! Pe timpul acestei grupe pregatitoare fatul va capata competente lingvistice si „digitale"(dupa exprimarea d-nei chimist). La iesirea la lumina, fatul va sti sa spuna mama si tata, va sti sa rezolve o ecuatie de gradul 2 si, ca si urmare a cunostintelor digitale asimilate, va pocni din degete atunci cand taticul si mamica vor dansa pe ritmuri de manele!

Aceasta ilustra chimista a neamului romanesc s-a imbatosat si protapit la carma Educatiei Nationale, chitita sa ghioase nuca tare a invatamantului romanesc. Dupa ce toti ministrii Educatiei de la Revolutie incoace au regurgitat destinele scolii din Romania a aparut din nou nesatula, alias Abramburica, „Las' ca fac io!" Dupa ce a bagat dihonia in educatie, in mandatul trecut, acum apare si mai turbata si pusa pe fapte mari. Jalnic! Ah, ce cod gras si frumos al educatiei a pescuit dumneaei in balta amicilor frantuji si teutoni care au inspirat-o! Din pacate invatamantul nu prea sta bine nici pe acolo, la amicii nostri intru latinitate! Dupa cate am vazut pe acolo risti sa te trezesti intr-o dimineata cu autoturismul carbonizat de vajnicii elevi si studenti ai Comunei din Paris. Codul domniei sale, emanat pe timp de noapte si la lumina opaitelor nationale, este asezonat cu ghimbir,,acid cealuronic si acritura de androida andronina hiperexcitata politic. Ce mai conteaza pentru aceasta doamna daca nenoroceste o tara intreaga in nebunia ei. Esential este sa fie ea satisfacuta de placerea sadica pe care i-o pot provoca orgasmele politice. Amestecarea acidului sulfuric cu nitroglicerina in laboratoarele de chimie ale Universitatii Politehnice Bucuresti nu o mai satisfac. Si acum studentii de la Universitatea Politehnica stau in genunchi si fac matanii.., ,Doamne nu o mai aduce iar pe capul nostru pe nesatisfacuta!"

Ministresa a dat de inteles ca ar durea-o in cot daca va fi demisa si s-ar intoarce din nou la catedra! Cred ca ii este dor de amfiteatrele goale prin care mai bantuie cate un ratacit sau de cretele in cap pe care le primea de la studentii hatrii. Unii ii mai puneau, din cand in cand, apa oxigenata in florile care intregeau in mod armonios atmosfera plina de eprubete, mojare, creuzete, pahare Berzelius si pahare Erlenmayer,etc. Ce bine mai era dupa ce studentii mai strecurau ceva barbiturice in apa minerala cumparata din banii contribuabililor pe care o sugeati la ora de chimie pentru ca vi se usca gatul de emotia elucubratiilor pe care le debitati, sau va mai incurcau substantele si mestecati cu nesat nitroglicerina cu mojarul. Cred ca de la asta vi se trage boala. De la prea multele explozii de laborator si creuzetele care v-au pocnit in cap! Osamu Shimomura va priveste cu invidie de teama de a nu-i fura cumva premiul Nobel pentru chimie capatat anul trecut! Ceauseasca asijderea, la cum ati stiut de bine sa va abramburiti prin politica capitalista.

Ah, ce cod frumos si gras al educatiei spun cei de la PSD, vai ce caras puturos de balta cu iz de mercaptan spun cei de la PDL! Cei de la PDL s-au cam prins de carasul cu iz de cufureala andronesciana pe care vor sa li-l vare pe gat pe post de Cod al Educatiei!.

Cine crede tot ce spui? Este vai de capul lui, Andronino! Te-a frecat pe tine grija de legalitatea Universitatii Spiru Haret si ti-ai facut mila de studentii si absolventii acestei universitati care iti stateau in gat, tie si prietenilor tai! Fraulein SS Andronesku si-a facut mila de noi! Dreptatea se castiga in Justitie si nu la botul calului parcat in curtea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii! Locul tau este la muzeul Antipa sau poate te trimit astia sa la predai lectii de chimie talibanilor din Afganistan. Ideea cu plasarea pe orbita cade din start. Astia nu au bani sa mai trimita nici macar o cioara pe cerul patriei pe post de porumbel calator. Poate isi va face mila cu tine poporul prieten chinez,care ne-a dat o groaza de yuani pe vremea "bunicutei" si te leaga cu sfoara de vreo racheta purtatoare de sateliti de spionaj.

Shame! Shame on you Chemical Mother!

Cu mult respect, al d-voastra cetatean roman iubitor de patrie si de neam!

S.V. alias ,,Arhanghel"

Licentiat al Facultatii de Matematica-Informatica, specializarea Informatica din cadrul Universitatii Spiru Haret din Bucuresti,

Masters degrees in Artificial Intelligence and Robotics, Research Professor, Department of Information & Industrial Engineering. "

2 comments:

  1. dati in judecata pe andronescu si psdul ei...

    te astept la mine pe blog unde discutam cum raportul Oxford Analytica ingroapa presa in rahat tonomatelor romanesti...

    ReplyDelete
  2. Rusine ROMANIA!!!

    A ajuns Vanghelie si "GARANTATA" Ecaterina sa stabileasca politicile publice de invatamant. Mai avem un pic si o sa-l vedem pe Vanghelie Profesor la Politehnica!!!
    Imi este rusine de tara mea si de astfel de oameni. Am absolvit Facultatea de Marketing si ma consider un om implinit profesional. Am un serviciu foarte bun si o cariera in fata! Nu trebuie sa-mi luati diploma....v-o dau EU!!! Cu ce am ramas "in cap" nu puteti sa-mi faceti nimic...sau eventual o sa ceara Doamna Ministru o LOBOTOMIE pentru cei de la SPIRU HARET ca sa treaca toti la Politehnica...unde e spaga 300Euro de examen. RUSINE !!!

    ReplyDelete

 

Travel