Wednesday, August 5, 2009

Sa calculam

Doamna ministru, Ecaterina Andronescu, a afirmat ca s-a alarmat in momentul in care au fost cerute, de catre Universitatea Spiru Haret, 56.000 diplome anul acesta. Oricine care aude aceasta cifra va fi socat. Sa fie oare acesta adevarul?


Ce a omis doamna ministru sa spuna, este ca aceste 56.000 diplome sunt pentru un numar de 30 facultati. Impartind 56.000 diplome la 30, aflam ca fiecare facultate a avut in medie 1800 absolventi in acest an. Mai departe ne dam seama ca in acest an, la fel ca si anul trecut, au absolvit doua generatii: un ciclu bologna si un ciclu de 4, respectiv 5 ani (pentru FR). Asadar din fieccare generatie, la o specializare, avem cate 900 licentiati. Apoi totul se imparte la 3, pentru cele 3 forme de invatamant.

I se mai pare cuiva mult ca anul asta, la o specializare, la fiecare forma de invatamant, au absolvit 300 studenti?

In anul in care am intrat eu, la specializarea mea la FR au intrat 700 persoane. Am terminat aceasta facultate si suntem acum licentiati, 300 dintre noi. Deci mai putin de jumatate. La fel ca la oricare alta facultate.

Iata motivul pentru care nu cred in stiri. E atat de usor sa manipulezi cand arati numai jumatate de adevar!

Imi aduc aminte cum suna juramantul la tribunal, in state:
"I swear to tell the truth, the whole truth and nothing but the truth". Stiau ei ce stiau!


Alexandra

19 comments:

  1. sunt de acord cu ceea ce ai scris mai sus. iar ministerul trebuia sa vorbeascva, nu sa taca asa de mult timp, fiind, mai ales o autoritate.
    in alta ordine de idei, sa ne gandim si la urmatoarele (citate) :

    The goal of education is the advancement of knowledge and the dissemination of truth.
    John F. Kennedy ; The best road to progress is freedom's road ; Our progress as a nation can be no swifter than our progress in education. The human mind is our fundamental resource.
    John F. Kennedy ; Modern cynics and skeptics... see no harm in paying those to whom they entrust the minds of their children a smaller wage than is paid to those to whom they entrust the care of their plumbing.
    John F. Kennedy ; "Khrushchev reminds me of the tiger hunter who has picked a place on the wall to hang the tiger's skin long before he has caught the tiger. This tiger has other ideas. "
    John F. Kennedy ; I'm always rather nervous about how you talk about women who are active in politics, whether they want to be talked about as women or as politicians.
    John F. Kennedy

    ReplyDelete
  2. Conformity is the jailer of freedom and the enemy of growth.
    John F. Kennedy
    A man may die, nations may rise and fall, but an idea lives on.
    John F. Kennedy
    A child miseducated is a child lost.
    John F. Kennedy

    We prefer world law in the age of self-determination to world war in the age of mass extermination.
    John F. Kennedy
    We believe that if men have the talent to invent new machines that put men out of work, they have the talent to put those men back to work.
    John F. Kennedy
    Too often we... enjoy the comfort of opinion without the discomfort of thought.
    John F. Kennedy
    Things do not happen. Things are made to happen.
    John F. Kennedy

    ReplyDelete
  3. Ar fi interesant sa-l trimiti ca un drept la replica, la redactiile de presa si televiziune care ne-au atacat virulent!

    ReplyDelete
  4. 06.aug. O mica eroare. Dumneaei a afirmat urmatoarele:
    var.1 – peste 300.000 de studenti in ilegaliate; diplomele lor sunt nule; singura vinovata este universitatea, ea a incalcat legea, impotriva ei sa se intoarca studentii;
    var.2 – studenti pe banda rulanta in ilegalitate; diplomele nu le permit sa participe la concursurile unde angajator este statul;
    var.3 - 150.000 de licentiati cu diplome invalide; diplomele lor trebuie validate la o alta universitate (sau la USH! – aici a gandit profund!- pentru specializarile cu formele acreditate);
    var.4 – trebuie sa continui si sa fiu sustinuta in aceasta “cruciada”, altfel nu ma vor ierta profesorii mei;
    var.5 – cele 50.000 de diplomele sunt valide, (corectare imediata:raman valide);
    Au mai fost afirmatii perfide de genul: grija noastra este sa nu sufere studentii.
    Cine sa stie care este rolul presei in dezinformare si manipulare, in invrajbirea grupurilor sociale, in pervertirea constiintelor, in inocularea fricii irationale (s-ar putea sa nu fie pleonasm), mai bine decat doamna care la invatamant politic = despre construirea societatii socialiste multilateral dezvoltate si despre formarea si dezvoltarea omului nou = precis a avut note maxime, precis se intalnea cu profesorii, precis ii asculta cu deplin respect, precis studia cartile lor si documentele de partid. Oare despre acestia vorbea?
    Ce trebuia sa intelegem noi in var.1? a) Ca USH expira ilegalisti,nu? Ca acestia sunt nocivi,nu? Ca ei vor intoxica populatia respiratoare, nu? Ca populatia trebuie sa-si puna in functiune mecanismele de autoaparare, nu? b) Ca studentii trebuie sa ia cu asalt universitatea lacoma de bani, sa-si ceara inapoi taxele platite, eventual , ca in orice divort “civilizat”, sa le dea inapoi cunostintele acumulate, mai ales ca , in opinia dumneaei, la taxa mica- informatii putine- munca ioc. c) Ca bacalaureatii 2009 trebuie sa fuga de USH precum incornoratul de tamaie. Var.1.b nu a functionat.
    Var.1 este completata de var.2 “in mod legal”, spune. Conform propriilor declaratii din var.5, ilegal.
    Cu var.3, (de fuga la universitatile de stat, sau a consilierei sale, sau a fostei consiliere a presedintelui) a dat in gard, pentru ca aceeasi licenta,din aceeasi bibliografie, cu taxa achitata anterior putea fi sustinuta – teoretic vorbind – tot la USH.
    Stiti de ce imi aduc aminte aceste cifre? De anunturile facute la revolutie in media externa: 11.000 de morti. Manipulare? Da. Cine a beneficiat? Stim cu totii – aceleasi si aceleasi personaje, care de 20 de ani imping spre disperare si prapastie tot mai multi romani, au dus la faliment Romania, s-au imbogatit inimaginabil de mult, ne trateaza cu cel mai transparent dispret si-si zambesc in barba tipandu-ne: “nimeni nu este mai presus de lege”. Cand doamna ministru face aceasta afirmatie ne arunca “academic” cateva minciuni, printre care aceea cu cresterea salariului profesorilor cu 50%. Este lege. Se aplica? Nu. Este Romania stat de drept? Daca minciuna tine loc de lege, zic si eu ca da.
    Tu zici sa calculam. 300.000, nu. 150.000, nu. 56.000, nu. Am ajuns pe la vreo 300. Minciuna? Dezinformare? Incompetenta? Ura comunista? Sper sa nu incalc vreo lege a netului prin postarea unui comentariu atat de lung.Viata lunga si frumoasa blogului tau!Daria

    ReplyDelete
  5. COMUNISMUL este ceva impotrivia firii, a naturii umane, o fiinta umana normala si sanatoasa nu poate dori asa ceva , dar : " Communism has never come to power in a country that was not disrupted by war or corruption, or both. "
    (John F. Kennedy)
    In mod firesc, comunismul se opune dezvoltarii personalitatii umane si incearca sa reduca omul la un soi de robot, la acelasi numitor, ceea ce nu se poate ; oamenii se nasc egali, si egali in drepturi, dar nu toti oamenii se nasc cu aceleasi sau acelasi dat biologic, cum stim cu totii, unii avem anumite talente, abilitati, abilitatea de a le deprinde, maimult;altii, mai putin ; unii avem unele aspiratii in viata pt noi insine, sa invatam, sa ne deschidem orizontul cunoasterii, altii au aspiratii mai modeste ; depinde de fiecare ce isi doreste sa faca ; comunismul da, isi dorea pt noi toti acelasi lucru ; era instanta suprema si dorea sa ia locul constiintei noastre, vointei noastre, dorintelor noastre.
    Ma gandesc ca ceea ce cucereste la spiru haret este tocmai numarul sau mare de studenti, faptul ca nu introduce interdictii si limite la inscrieri, este intr-adevar deosebit, spiru haret, iese din rand, din uniformitate, se distinge, cand eram in anul intai eram foarte bucuroasa sa vad multi colegi in jurul meu care umplu pana la refuz amfiteatrul, si toti zambeau, vorbeau tare precum tinerii, fara grija, bucurosi si ei sa se afl acolo in anul intai.
    Spiru Haret ceea ce face, face la scara mare, dar are intentii frumoase si bune.
    din acest punct de vedere e posibil ca USH sa deranjeze sensiiblitatile unora care fiind MICI nu concep sa faca decat lucruri MICI si meschine.
    si merita poate sa isi vada acesti oameni rai si invidiosi, ca intr-o oglinda, personalitatea lor rea, caracterul lor urat. Nu ma asteptam sa vad la TV la emisiunile care au avut ca subiect, si tema diplomele USH, cum si , sau pana si sindicatele ALMA MATER sunt impotriva noastra ! este incredibil, ne-a atacat ministerul si pe urma ne atacau toti : se contamineaza unii rapid de sentimente urate si josnice ; e urat sa faci asa ceva, e si lipsit de gandire si ratiune, si da, se pot multe spune pe aceasta tema, exista invidia, COMPETITIA sanatoasa exclude invidia ! dar ei au fost invidiosi.

    ReplyDelete
  6. In regula generala, o institutie publica, o autoritate nuactioneaza si nu reactioneaza sentimenal, de regula o institutie publica cand are ceva de spus, sau de atras atentia, face o adresa scris si atentioneaza, notifica, da in cazulde fata, ministerul nu a instiinta prin adresa USH, la TV ni se spune, da, ministerul ar fi spus, e interesant ca ar fi spus , ar fi semnalat in trecut USH, cel putin in emisiunile care au fost difuzate asa a spus dna ministru ; dar desi gasesc interesanta amabilitatea de a fi spus, ma si intriga, caci dumneaei reprezinta un minister care este in fond, am spus, o institutie, ori, o institutie e ca un soi de masinarie, de robot ; institutia someaza, notifica, da scris, trimite in scris ; ei bine se pare ca acum ministerul a spus doar, verbal.

    si apoi a tacut dupa care a revenit in acest an, si a inceput sa spuna si la TV mai vehement , a spus la TV, si a atras impotriva noastra si alti studenti din alte universitati, precum si sindicatul ALMA MATER.

    tot in cadrul emisiunilor TV am auzit ca au gasit in evidentele USH ca studentii nu ar fi departajati in functie de forma de invatamant la care sunt inscrisi, ori e fals, acest lucru, ma gandesc ca poate au gasit, un fel de opis alfabetic al studentilor inscrisi, un fel de registru centyralizator, CACI, asa cum fiecare stie dintre noi avem secretariat si secretare de an, si fiecare dintre ele tine evidenta stricta a studentilor ; de cate opri am intrebat o nota la secretara de an, pt a verifica notele mele, mi s-a spus de catre secretara de an, si nu de catre alta; fiecare tine evidentele nostre strict, pe an, si pe forma de invatamant ; de aceeasi si anuntul la parter in ion ghica in trecut, sau in berceni la demisol, ANUL IV ZI, de exemplu, in dreptul unui ghiseu, sau ANUL I ZI, etc.

    mie imi place ca spiru haret face lucrurile la SCARA MARE caci adesea poate in sufletul nostru ne gandim ca O TARA MICA NU POATE FACE DECAT LUCRURI MICI si de aceea nu ne merge bine aici, si ne gandim in sinea noastra adesea ca tari MARI FAC LUCRURI MARI dar noi nu facem parte din ele.

    astfel, ideea de libertate , de a nu tine cont, sau de a se extinde dincolo de granite place la spiru haret, care are centre teritoriale in strainatate ; in fond trebuie sa ne facem cunoscuti, si STIINTA, INVATATURA, INVATAMANTUL TREBUIE SA CIRCULE LIBERE SI NESTANJENITE SI SA NU TINA CONT DE GRANITE.

    stiinta trece dincolo de orice granita si asa trebuie sa fie.

    ,

    ReplyDelete
  7. sa citim sau sa recitim frumoasa carta a USH , o putem gasi pe pagina www.spiruharet.ro , este mentionata in carta USH comunitatea universitatii, sunt principii frumoase mentionate in carta !

    cineva, a spus, dar nu cu rautate, ca NOI, USH SUNTEM UNICI IN UNIVERS, dar in fond CU TOTII SUNTEM IN UNIVERS.

    cred ca trebuie gasita o solutie la toate aceste obiectiuni formulate de minister, si inclusiv o solutie, sau solutii LEGALE, juridic vorbind.

    da, ma amuza si pe mine ideea, ca unii s-au obisnuit cu ideea de ilegalisti si fac din noi niste ilegalisti, e tipic pt gandirea comunista ; s-ar putea sa fie mecanisme psihologice la mijloc, adica, cineva care in tineretea sa a fost admirativ fata de ideologia comunista si care poate a luptat chiar in ilegalitate, sau a fost solidar cu acei ilegalisti comunisti, sa fi si compatimit cu acestia in trecut, sa ii fi fost mila ca au suferit si acum sa ne vrea si pe noi SA FIM NISTE SAU TRATATI CA NISTE ILEGALISTI ! un soi de razbunare, sau incercare de razbunare pe generatiile acestea, prezente, pt ca nu au inteles "suferinta" ilegalistilor din trecut, comunisti.
    NUMAI CA NOI NU SUNTEM DECAT STUDNETI LA DREPT SAU LA ALTE FACULTATI SI NU SUNTEM PARTIZANII UNEI IDEOLOGII.

    apoi, sa fim sinceri, studiul, stiinta, cunoasterea, cercetarea stiintifica, invatatura - nu pot fi DEPLINE daca sunt facute la scara mica, pe bucatele ; asa cum noi citim carti, manuale, ale unor profesori, sau auzim din carti si studiem teorii si curente de gandire, si teze ale unor oameni de stiinta STRAINI si sunt din toate tarile, de pe glob, ne place ca si noi sa fim cunoscuti, sa putem avea si ni teoriile noastre, si altii, straini sa auda si sa invete despre teoriile noastre,sa fim si noi in adevarata si deplina comunitate A OAMENILOR LIBERI, DESCHISI, DORNICI DE EVOLUTIE, A CELOR CARE IUBESC CARTEA, CULTURA, STIINTA.

    ReplyDelete
  8. pentru a reda o situatie trebuie mai intai sa o intelegi bine si cata vreme unii nu vro sa inteleaga iar alltii nu pot sa o inteleaga, ne vor nega, ne vor renega ; dna paun spunea ca USH e singura universitate care ar platfomra blackboard ; avem si am fost impresionata sa vad atatea calculatoare noi si moderne, frumoase si functionale, si multe, in salile de examen ; sunt examene elegante, examenele noastre de la spiru haret ! e o placere sa te asezi in fata unui calculator si nou si performant si cu un desgina frumos si degajat sa sustiii examenul ! am inteles de la dna paun ca platforma black board este americana ; eu nu stiu si ma intreb cum sa nu fie altii invidiosi, cand , daca treci pe langa facultatea de stat de drept vei vedea o cladire mare, prafuita, efectiv e plina de praf, mai mult goala, si pustie in afara in curtea ei si inauntru, cu sali intunecoase si mohorate, cu mult frig iarna in sali, te poti imbolnavi de frig, in ultimii ai universitatea de stat a ramas fara studenti, pt ca toti plecau catre o facultate particulara; orice om sanatos DORESTE LIBERTATE SI TOLERANTA si nu conceptii vechi , gresite care au adus doar nefericire atator oameni, dar vom vedea ca nu toti oamenii vorbesc de drepturi cu placere, ceea ce ridica un semn de intrebare !

    ReplyDelete
  9. ma gandesc iar, cate se pot scrie pe marginea nedreptatii ce se face, s-a facut un scandal intreg pe cand o solutie putea fi frumos gasita de catre minister, cu toate ca, daca citim legislatia in domeniu aceasta e de partea noastra ; interesant este felul cum o interpreteaza fiecare ! dar, chiar daca ar fi fost ceva, solutia putea fi gasita elegant si nu cu atata galagie si scandal. Este interesant iarasi de ce ministerul este, caci este partinitor ? e contra noastra ; ori o institutie nu are sentimente, si cunoaste doar LEGEA.
    cum sa ne explicam ca o institutie grea publica, o masinarie intreaga, iese din pasivitatea cu care ne-a obisnuit in tara, si cand iese urla contra USH cu patos si patima ? de cand a devenit ministerul o fiinta GANDITOARE , sensibila si cugetatoare ?

    ReplyDelete
  10. in viata trebuie sa fim atenti, la ceea ce ne inconjoara, si aceasta pentru ca traim cum se spune, in lume, adica, in societate ! societatea organizata ! de aceea, fara a exista intentia de rautate, ci, dimpotriva, avan in minte ideea ca OAMENII TREBUIE CU TOTII SAU CAUTE LIBERTATEA SI PROGRESUL iar acestea nu pot vnei in lipsa stiintei si a cunoasterii, am aruncat o privire pe pagina web a academiei si m-a uimit faptul ca cei admisi la admitere erau rugati sa se prezinte la academie si sa aiba asupra lor ceea ce le este necesar si urma o lista care enumera bunurile respective printre care, da, doua perechi de slip, pe romaneste de chiloti si 2 maiouri ! EI BINE, si noi avem sute de calculatoare moderne in timp ce academia care e institutie de invatamant superior DE STAT limiteaza in mod voluntar pe inscrisii sai si ii someaza in mod clar si ferm sa se prezinte dar cu doar doua perechi de chiloti asupra lor ! e culmea saraciei, a pauperitatii ! care da nastere la frustrari si precis vor rezulta generatii de oameni complet frustrati ! ma gandesc cien face regulile acestea draconice, dupa model comunist ? citim cu totii scriitori romani, si ei au scris si despre comunism, de acolo aflam cat de saraci ERAU IN MOD VOLUNTAR COMUNISTII, ei cautau SARACIA, cum sa ivneti fara carti, fara bani de mancare, fara bani de haine, adica fara un trai decent ? cum sa evoluezi ? deci , iata, POUR CAUSE, cum spun francezii, de aceea.
    de aceea ne-au facut cu totii parca contra noastra, acest scandal, e vorba aici de capra vecinului, capra noastra si iarba noastra de acasa era mai verde.

    ReplyDelete
  11. ceea ce cucereste la spiru haret este ca detesta cuvantul IMPOSIBIL, mai vedem la francezi cum acestia spun ca, citez ; " imposibil, nu e un cuvant frantuzesc !", in mod oarecum similar si spiru haret nu spune, dar INFAPTUIESTE LUCRURI CARE PT ALTII SUNT IMPOSIBILE, ma refer la alte universitati, in contextul de fata.

    cine doreste sa mearga, sa isi indrepte pasii spre o institutie unde ti se spune de la usa NU SE POATE, NU PUTEM, E IMPOSIBIL CE VRETI DVS, E IMPOSIBIL, NU AM MAI AUZIT ASA CEVA, E PRIMA OARA CA AUZIM, ETC.

    nu doreste nimeni, si pe urma retii adresa, ca sa nu mai pasesti din greseala a doua oara la aceeasi usa cu ghinion si neputinta.

    la spiru haret am avut si agreabila surpriza ca printre cursurile de drept, sa facem cunostinta cu psihologia, prin intermediul, psihologiei judiciare, astfel am inceput sa citesc si carti de psihologie, pentru ca a fost starnita curiozitatea mea in acest plan.

    Am sa citez cateva fraze dintr-o carte de psihologie, INTELIGENTA INTUITIVA ( parapsihologie, scrisa ca urmare a unor cercetari, scrisa avand la baza contributia si opinia specialistilor ) : cu mesajul urmator :

    ReplyDelete
  12. Opinia specialistilor despre limitele omului, umane (Inteligenta intuitiva) , astfel, citez : "Alice in tara Minunilor : "N-are nici un rost sa incerci, a spus alice, nimeni nu poate crede lucruri imposibile." Indraznesc sa spun ca nu ai prea multa experienta, a spus regina. cand eram de varsta ta, intotdeauna exersam cate o jumatate de ora pe zi. De aceea, cateodata credeam pana la sase lucruri imposibile, chiar inainte de a lua micul dejun." "Cred ca ceea ce a spus regina se refera la o filozofie numita metafizica. termenul provine din cuvantul grecesc meta care inseamna a trece dincolo si physikos insemnand plan fizic si sugereaza faptul ca exista o conexiune intre ceea ce se petrece in mintea, credintele si constiinra cuiva si ceea ce creeaza acea persoana in viata reala.".

    ReplyDelete
  13. tot din aceeasi carte : Inteligenta intuitiva ; " Folosirea mintii pentru a crea succesul : Nimic nu este bun sau rau, ci gandirea il face sa fie astfel", spune hamlet. noi [ adica, specialistii ] credem ca acest principiu se poate aplica si cu privire la modul in care priviti viata. daca sunteti de parere ca aveti o viata ingrozitoare si vesnic asa va ramane, atunci cu siguranta, asa va ramane ! CREDETI IN LUCRURI IMPOSIBILE ! UNIVERSUL DETINE INSTRUMENTE UIMITOARE, CAPABILE SA VA AJUTE SA VA PUNETI IN PRACTICA DORINTELE ! Atunci cand sunteti sincer si clar cu privire la ceea ce va doriti, sinele dvs. superior arunca o privire de ansamblu asupra legaturilor si situatiilor care trebuie SA APARA, pt.ca dvs. sa va indepliniti visul. asa ca va incepe sa proiecteze OAMENII, OPORTUNITATILE si EVENIMENTELE de care aveti nevoie pt a va transforma dorintele in realitate. Sinele superior gaseste oportunitati si va ofera impulsuri, procedand astfel incat dvs. sa fiti atras de ele, iar ele de dvs. !

    ReplyDelete
  14. INTELIGENTA INTUITIVA, din aceeasi carte a unor specialisti in psihologie, citez : "CREDETI IN SINE. Am constatat ca unul din principalele motive pt care oamenii nu sunt in stare sa-si creeze vietile pe care si le doresc coonsta in lipsa de apreciere si de dragoste fata de propria persoana. de aceea, trebuie sa faceti tot ce e necesar pt a incepe sa credeti in sine- mergeti la un terapeut, la un preot, sau un rabin, ori TINETI UN JURNAL. daca ajungeti la concluzia ca sunteti demn de telurile pe care vi le-ati ales si capabil de obtinerea lor, atunci va aflati pe drumul cel bun ! Gandurile, convingerile si emotiile va ajuta mai mult decat va imaginati in crearea realitatii. Cercetatorii Universtiatii din california au descoperit ca indivizii care cred cu tarie ca isi pot schimba sau controla destinul sunt mult mai capabili sa persevereze INTR-O SARCINA DIFICILA. Tom, unul din profesorii mei, m-a invatat o lectie valoroasa ; de fiecare data cand vorbeam cu el intr-o maniera LIMITATIVA (considerand de ex. ca e foarte dificil sa pornesti o afacere in aceasta conjunctura economica) el imi raspundea : " DACA ZICI TU..." REPLICA ACEASTA MA DERANJA TERIBIL LA VREMEA ACEEA. dar acum, de cate ori ma aud spunandu-mi ca nu pot sau ca e prea greu sa fac anumite lucruri, mi-l amintec pe Tom, cu replica lui ! SI, DE REGULA, BLOCHEZ GANDIREA NEGATIVISTA IMEDIAT. Richard bach a dezbatut aceasta problema in cartea sa, si a spus : "DACA ARGUMENTATI IN FAVOAREA LIMITELOR PROPRII, LE VETI MENTINE ". ELABORATI UN PLAN DE ACTIUNE, prin urmare.
    Caci, cineva a spus odata ca, DACA FACI LA NESFARSIT CEEA CE AI FACUT DINTOTDEAUNA, VEI PRIMI LA NESFARSIT CEEA CE AI PRIMIT DINTOTDEAUNA.

    ReplyDelete
  15. pentru ca e vorba de calcule si statistici si evidente am sa fac o remarca care este interesanta si care cu siguranta prezinta interes pt toata lumea :
    o domnisoara secretara, care lucreaza cu cadre universitare de la universitatea de stat ( nu toti de acolo sunt rauvoitori cu noi ) mi-a semnalat inca de cand ma inscrisesem in anul intai si afland ca sunt studenta la USH si eram mandra, mi-a spus pe un ton amuzat : DA, FOARTE BINE ati procedat. stiati ca in mod aparent inexplicabil, STUDENTII SI ABSOLVENTII DE LA USH DUPA CE ISI IAU DIPLOMA DE LICENTA ISI GASESC DE LUCRU PRIMII ? in mod ciudat, mi-a spus ea, inexplicabil, absolventii USH ISI GASESC DE LUCRU, si nu orice post, nu orice job, CI NUMAI FUNCTII SI POSTURI STABILE SI IMPORTANTE SI nu in ultimul rand, banoase..
    aceasta dra secretara mi-a spus ca niciodata cineva de la USH , absolvent al acestei universitati nu a ramas mult timp fara loc de munca, si ca CEI DE LA SPIRU INTOTDEAUNA SI PRIMII ISI GASESC, NU SE STIE CUM LOCURI DE MUNCA foarte bune !
    vedeti de unde vine invidia altor absolventi ????????
    dra aceasta de mai multi ani lucreaza cu profesori de la stat.

    ReplyDelete
  16. o alta remarca, si tot in ideea ca vorbim despre calcule si evidente :
    a remarcat cineva cum la USH se manifesta in conducere o inteligenta superioara ? trebuie doar putina atentie pt a remarca ceea ce poate dna ministru nu a remarcat ( si, intotdeauna e bine sa avem cum se spune, un as in maneca, ca niste buni avocati ce vrem sa devenim )....
    daca privim ORARUL, da, deci ORARUL, nu e necesar nici macar sa avem acces la documente ale universitatii care sunt in grija secretariatului, vom remarca ca in anul 2005/2006 universitar, existau grupe in anul intai, de la 100 la 120, erau 20 de grupe, seria A cuprindea 10 grupe, pana la 110 inclusiv, si seria B alte 10 grupe de la litera M si grupe 11 inclusiv pana la 120.
    ei bine, in anul urmator universitar, 2006/ 2007 au fost inscrisi STUDENTI IN ANUL INTAI in acelasi numar, astfel incat in orar puteam citi grupe de la 100 , la 120 seria A si seria B la fel ca in anul precedent 2005/2006 !
    deci e necesara doar putina atentie.
    pentru a vedea cum o inteligenta superioara si aparent invizibila, conduce in mod vizibil USH.

    ReplyDelete
  17. am sa mentionez un citat din cursul de dr administrativ si st adtiei, FRM , 2006, autor: prof. ALBU, E, in vol. II,pagina 139 defineste EXCESUL DE PUTERE : ca fiind citez din curs : " definiti de lege ca fiind exercitarea dreptului de apreciere, apartinand autoeritatilor administratiei publice, prin incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateniloor, prevazute de Constitutie sau de lege. vorbim despre exces de putere, in ce priveste ACTELE ADMINISTRATIVE, astfel de pilda, O HG ESTE UN ACT ADMINISTRATIV.

    ReplyDelete
  18. Inteligenta emotionala, Daniel Goleman (Colectia Carti Cheie, Bucuresti, 2001), o carte pe care v-o recomand cu drag.Continui sa insist pe urmatoarea idee: totul a fost facut cu buna stiinta, cu un scop precis. Nu au avut si nu au solutii. Nu-i duce capul sau ii poarta interesele in alta parte. In acest caz ambele variante sunt valabile. Nenorocirea pentru ea a inceput in momentul in care studentii si absolventii nu s-au intors (conform previziunilor) impotriva universitatii. Inteleg de aici ca nu a avut capacitatea de a analiza si intelege ceea ce se intampla la Spiru, ca a judecat secolul XXI cu ochelari de secolul XII.

    ReplyDelete
  19. Ar fi interesant sa vedem restul Universitatilor de Stat cate diplome au solicitat in anul 2009 !...Felicitari ALEXANDRA !

    ReplyDelete

 

Travel