Sunday, August 9, 2009

Intrebari

Sa ne spuna d-na ministru Andronescu in ce data si sub ce numar de inregistrare , Ministerul Invatamantului a interzis Universitatii Spiru Haret sa mai admita studenti la formele de invatamant neacreditate sau neautorizate (zice-s-ar)

Sa ni se spuna care este data la care a solicitat autoritatilor sa intervina, sau a dat in judecata niversitatea pentru nerespectarea legii.

Sa ni se spuna cum s-au eliberat in anii trecuri un numar de diplome tot foarte mare acestei universitati .

Sa ni se spuna care au fost consecintele pentru cei care au incalcat legea, daca aceste diplome nu trebuiau eliberate.
ACESTEA si multe alte intrebari dorim sa le adresam Ministerului, daca la dezbaterile de pe televiziun, unde este invitata d-na Ministru, am fi invitati si noi sa ne spunem punctul de vedere .

Ministerul este autoritatea care trebuie sa ne apere de ilegalitati, nu sa le tolereze si sa le scoata la iveala cand ii convine.

Nu suntem o societate anarhica, avem legi si daca nu sunt bune, am ales parlamentari care sa ne reprezinte si sa schimbe legile strambe.Cu toate acestea ne trezim ca se spune ca s-au comis ilegalitati cu 2-4 ani in urma si consecintele le suporta acarul Paun.

D-na Ministru a mai condus ministerul si nu stiu sa fi avut o initiativa legislativa in care sa modifice legislatia in sprijinul studentilor si in apararea unui invatamant civilizat.Nu, d-na Ministru este acum preocupata sa mai obtina un grad didactic in invatamant ( pentru care nu e asa se vor majora salariile , va fi alta grila ) si se zbate pentru asta, studentii pot sa mai astepte.

D-na ministru este preocupata ca sunt prea multi absolventi si nu vor avea und sa lucreze. Haida de! De cand se stie in Romania unde ne indreptam? Sa ne spuna public d-na ministru care vor fi specializarile necesare in urmatorii 5 anu si o sa o cred.

Nu mai suntem o economie de comanda , absolventii unor specializari care nu sunt necesare se vor descurca. Au facut studii pe banii lor, ii priveste. Dar politic vorbind, este un castig pentru tara ( probabil nu si pentru d-na Ministru- poate sofer, ingrijitoare , operator xerox- etc - la minister va fi un absolvent Spiru eventual drept si poate va sti sa isi apere drepturile )

Dorim sa se termine acest circ facut pe timpul, nervii si viitorul copiilor si nepotilor nostri. Cerem insistent Ministerului sa admita ca diplomele s-au eliberat sub obladuirea Ministerului Invatamantuilui si trebuie facuta reparatia corespunzatoare pentru absolventii care nu au nici o vina pentru ca au incercat sa studieze intr-un mod care le-a permis si sa supravietuiasca in aceste vremuri atat de grele pentru toti.

Adevarul care se vede este ca Spiru a gasit o formula de succes, multi studenti la costuri mai mici (costuri mici pentru : aceeasi regie- curent, costuri administrative,impozit pe cladiri sau chirii etc, majorari de cheltuieli pentru: doar pentru numarul de studenti – cursuri, programe pe calculator, hartie xerox, profesori – etc ) ) , lucru care aduce avantaje universitatii si stuentilor , dar nu si Ministerului invatamantului , care se pare ca agreeaza o alta Universitate si bineinteles ca este partizana.
Daca Spiru face ilegalitati, sa raspunda in fata legii .
Cine poate dovedi sa actioneze in instanta.
Daca nu, sa taca pe veci .


NU VA MAI BATETI JOC DE COPIII NOSTRI !


Semnat: un parinte

6 comments:

  1. NU VA MAI BATETI JOC DE COPIII NOSTRI,
    vorbind despre un profesor la 15-25 de studenti- persoane cu discernamant, care au un scop definit in viata, in acelasi timp in care inchideti scoli (unele modernizate din fonduri europene!), trimiteti cadre didactice in somaj, comasati clase de elevi! Acolo poate lucra un cadru didactic la 25-30 de elevi? Care este prejudiciul adus elevului care se trezeste in clasa a II-a cu un alt invatator, cu un numar dublu de colegi si, mai grav, cu colegii sai cei noi intr-un alt an de studiu? Cat il costa pe elev doua drumetii pe zi? Care este efortul invatatorului si cum il recompensati pentru acest efort? Cum compensati timpul redus acordat elevului? Veti dota aceste scoli cu mijloace moderne de prezentare a materiei, verificare, evaluare, ori intentiile dvs se opresc la cele 10 mil de euro ....
    NU VA MAI BATETI JOC DE NOI!
    Guvernantii lumii civilizate isi linistesc si protejeaza cetatenii, nu ii agreseaza pana la limita psihozei! Guvernantii lumii civilizate isi respecta cetatenii! Guvernantii lumii civilizate iau masuri anticriza!
    OPRITI BATJOCURA!
    un cetatean spoliat, agresat, dispretuit

    ReplyDelete
  2. Un roman plecat in State mi-a spus odata:
    " Stii care este diferenta fundamentala intre SUA si Romania ? In SUA cetateanul chiar simte ca statul il ocroteste, ca vrea ca el sa poata avea o viata mai buna, demna. In Romania ai impresia mereu ca statul vrea sa te termine, sa ia de pe tine 10 piei si ca nu da doi bani pe tine ca Om. De aceea nu m-as intoarce acolo in nici un caz. "
    Vedem asta zi de zi cei care traim in Romania... Cei care inca mai incercam sa rezistam aici, la noi acasa ! Milioane de romani si-au luat lumea in cap, dar pe "dragii" nostri guvernanti asta nu-i pune pe ginduri. Sint inchistati in prejudecati si interesele lor meschine.
    Iata, mii de romani au incercat sa-si imbunatateasca viata, ridicindu-si nivelul de educatie, prin forte proprii, cu sacrificii - avind un serviciu si o familie, au incercat sa nu se plafoneze, ci sa faca un pas inainte. FARA ajutorul statului, fara bani de la buget, ba contribuind ei insisi la acesta ! In toate tarile civilizate cetateanul este sprijinit pt a se educa, perfectiona. La noi Ministerul "educatiei" pune bete in roate celor care incearca sa faca asta, necerind nimanui nimic, doar prin eforturi proprii. Pt un om matur, cu responsabilitati, invatamintul la distanta e singura alternativa, iar intr-o tara de o saracie lucie, taxe ridicate nu-si poate permite. In loc sa se ia masuri pt a elimina si corija eventualele nereguli, inerente oricarui lucru nou, cum este acest sistem ID care la noi e la inceput de drum, dar in tarile avansate e bine ancorat, iata ca solutia gasita de minister pt tratarea "bolnavului" este "eutanasierea". Intr-adevar, scapa de o grija...
    Trist e ca in curind vom ajunge la propriu in aceasta situatie, dupa cum se prezinta sistemul sanitar si situatia generala in Romania.
    Un roman, care de ani buni se zbate sa traiasca relativ decent in propria-i tara - fata de care simte ca are o datorie, si caruia, din cauza sleahtei de mafioti de la putere, care-si spun "statul roman", i-a cam ajuns cutitul la os...

    ReplyDelete
  3. Ecaterina Andronescu judeca cu doua masuri. Cititi si veti afla!!!

    http://fabricadediplome.wordpress.com/

    ReplyDelete
  4. Noi car am trecut in ani terminali ce facem acum?
    Unde sa ne transferam acum/
    Cine ne primeste,ca acum toti studentii de la spiru haret sunt priviti cu reticenta,dupa parerea mea ar fii trebuit sa ii lase pe cei care s-au inscris pana anul trecut sa termine si incepand de anul acesta sa limiteze oarecum locurile sau sa ii anunte care este situatia!âPoate nu s-ar mai fii facut atata balamuc....
    Sa ne indrume Doamna Ministru spre Universitatile acreditate !!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  5. Uitati aici:
    http://stirileprotv.ro/stiri/social/absolventii-sunt-absolventi-anunta-andronescu-in-cazul-spiru-haret.html

    ReplyDelete
  6. Nu e frumos sa arati cu degetul, dar, se cunoaste la Ministerul Educatiei cum se desfasoara activitatea didactica la Hyperion? Fac referire la activitatea desfasurata in cadrul liceelor din tara, in care se recrutaeza persoane ce dau examene cate TREI intr-o zi.Singura condite este ca studentul sa plateasca cursurile profesorului. O eventuala "atentie" este supliment bine venit! Si noi, la SPIRU, suntem "atenti" cu monitorul in fata caruia dam examenul!Acesta-i adevarul,il cunosc de la persoane inscrise la aceasta facultate. Verificati aceste informatii si faceti diferenta intre noi si ei! Eu, in cunostinta de cauza am ales USH!
    Shoni, Brasov

    ReplyDelete

 

Travel