Friday, August 14, 2009

Din nou, despre testele grila

Tocmai am citit, socata, un articol de pe site-ul postului Tv realitatea, in care se da de inteles ca la Spiru Haret examenele se dau pe internet si ca notele nu le da profesorul.


Prima parte este o inventie in totalitate. Niciodata nu am dat un examen in alta parte decat la sediul facultatii. Partea a doua este o jumatate de adevar (care precum spuneam ieri, este echivalentul unei minciuni).


La orice examen grila, nota nu este data pe baza aprecierii subiective a unui profesor, ci pe baza acuratetii raspunsurilor date la niste intrebari punctuale, cu variante de raspuns. Asta inseamna ca nu exista loc de interpretari si de subiectivism, notarea fiind extrem de simpla. Fiecare raspuns corect valoreaza un numar de puncte (sau de sutimi dupa caz). Intrebarile si raspunsurile corecte sunt facute de catre profesor dinainte. Consider ca este irelevant cine va numara, la urma, raspunsurile corecte, sau cine va calcula punctajul unui examen. Daca este vorba despre un calculator, cu atat mai bine intrucat acolo nu se pot strecura greseli de neatentie din partea profesorului, calculul este in mod cert corect, si se scuteste foarte mult timp.


Imi vine greu sa cred ca niste lucruri atat de simple pot fi rastalmacite fara intentie, din neintelegere sau greseala.


Alexandra

3 comments:

  1. Testele grila nu deranjeaza decat daca sunt promovate de Ministerul invatamantului si la 2 zile dupa postarea pe net, apar culegeri cu rezolvari gata facute la acele teste ( oare cine sunt autorii si de unde au stiut ce contin testele? Nu am aflat daca Ministerul a fost interesat de asta ) Daca o universitate aplica aceste teste, pentru a simplifica examenele si a elimina subiectivismul profesorilor si , dece nu? si tentativele de frauda, Ministerul considera ca nu e bine , daca nu este el de acord.Cata competenta pentru un Minister care nu e in stare decat sa bulverseze din nou invatamantul cu reguli imbecile si nerelevante care ii debusoleaza pe elevi si studenti si ii ingrozesc pe parintii care nu mai stiu incotro pot sa o apuce copii lor.
    Cat mai rabdam aceste incompetente care se vor vrea si mai bine platite ( D-na Ministru vrea un grad ai mare pentru profesori si nu pentru orgoliul lor ci pentru salarii majorate la persoane care vor sti ce butoane sa apese ca sa obtina aceste titluri ) .

    ReplyDelete
  2. CATY alias ecaterina andronescu e suparata ca studentii aleg sa bage bani in spiru si nu la poli. ea fiind ministrul educatiei e trasa la raspundere. e o jigodie pe care o injur ori de cate ori am ocazia.

    ReplyDelete
  3. "Sa ardem vrajitoarea!" Va amintiti ca doar in filme erau asemenea apeluri? Nu am crezut ca vreodata imi va veni sa strig la fel, dar ma uit la Catrina cum gangaveste la tv si imi vine...Ba parca seamana cu alta, de care au scapat romanii in 89...O fi stafia ei? As latra la ea ca un caine!!!!!!!

    ReplyDelete

 

Travel